Обављена студијска посјета Данској


Предстваници Института за јавно здравство Републике Српске боравили су у студијској посјети данском Националном институту за храну и Удружењу за превенцију малигних болести оквиру WholEUGrain пројекта. Размјењена су искуства у погледу повећања видљивости произода од цјеловитих житарица те повећања њиховог уноса на основу искустава партнера Пројекта из Данске.

Детаљније

Best-ReMaP - joint action, пројекат


Пројекат заједничке акције за валидацију и имплементацију најбољих пракси у области исхране - “Best-ReMaP - joint action” је иницијатива коју преко Трећег здравственог програма ЕУ, проводи двадесет држава унутар и изван ЕУ, међу којима је и Босна и Херцеговина.  У име Републике Српске пројекат проводи ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске.

Детаљније

Одржана једнодневна онлајн Прољетна школа у оквиру пројекта „WholEUGrain


У оквиру пројекта „ WholEUGrain - успостављање јавно-приватног партнерства за цјеловите житарице“ 29. 3. 2022. године одржана је онлајн једнодневна Прољетна школа. На онлајн радионици учествовало је око 80 представника организација из државног и приватног сектора. Главна тема радионице је важност уноса цјеловитих житарица у људски организам, доступност тих житарица те начини и стратегије које је потребно пронаћи и донијети како би се повећао проценат уноса производа од цјеловитих житарица.

Детаљније

Одржан први састанак у оквиру WholEUgrain пројекта, 10.12.2021.


У Институту за јавно здравство Републике Српске одржан је данас први састанак са партнерима из Данске (DVFA/Данска управа за ветеринарство и храну) и Словеније (CCIS-CAFÉ Привредна комора Републике Словеније – Комора пољопривредно-прехрамбених предузећа, а у складу са припремним активностима за учешће Института у пројекту „WholEUGrain- успостављање јавно-приватног партнерства за цјеловите житарице“.

Детаљније