Упутство за апотеке


Упутство дефинише поступак за спречавање ширења новог вируса корона („SARS-CoV-2“) и појаве болести изазване новим вирусом корона („COVID-19“), који се врши у здравственој установи апотеци и апотекарској станици током трајања епидемије COVID-19 вирусне болести.

Детаљније

Упутство предузећима за спречавања појаве и ширења COVID-19 на радном мјесту


У јануару 2020. године Свјетска здравствена организација (СЗО) прогласила је епидемију нове корона вирусне болести у провинцији Хубеи (Кина) као ванредни јавноздравствени догађај од међународног значаја. СЗО је изјавила да постоји висок ризик од ширења корона вирусне болести (COVID-19) на друге земље широм свијета.

Детаљније

Препоруке за центре за социјални рад и социјално збрињавање


Институт за јавно здравство Републике Српске у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, a  у циљу спречавања појаве и ширења болести изазване вирусом корона дао је препоруке у вези са предузимањем појачаних хигијенских мјера не само за основне  и средње школе и здравствене установе већ и свим центрима за социјални рад те установама за социјално збрињавање и његу у Републици Српској.

Детаљније

Појачати мјере хигијене у школама-препорука


Институт за јавно здравство Републике Српске у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, a  у циљу спречавања појаве и ширења болести изазване вирусом корона дао је препоруке у вези са предузимањем појачаних хигијенских мјера у свим основним и средњим школама.

Детаљније