Пројекат спречавања фактора здравствених ризика у Босни и Херцеговини, први иницијални састанак-Добој


Институт за јавно здравство Републике Српске, у оквиру пројектног стуба „Израда и имплементација програма социјалне мобилизације за јачање капацитета локалних заједница“, одржао је 16.4.2018. год. први, иницијални састанак са Локалном акционом групом (ЛАГ) града Добоја, коју је именовао градоначелика. Именовани чланови ЛАГ су представници градске управе, образовних институција, здравствених служби у заједници и осталих локалних група (омладинске и невладине организације, савјета родитеља, рекреациона/спортска удружења породичне/омладинске службе, добротворне, културолошке и вјерске групе). ЛАГ има 25 чланова, укључујући и именоване координаторе ЛАГ и њихове замјенике.

Детаљније

Пројекат спречавања фактора здравствених ризика у Босни и Херцеговини, први иницијални састанак-Зворник


Институт за јавно здравство Републике Српске (ИЗЈЗ РС), оквиру пројектног стуба „Израда и имплементација програма социјалне мобилизације за јачање капацитета локалних заједница“ одржао је први, иницијални састанак са Локалном акционом групом (ЛАГ) града Зворника, коју је именовао градоначелник. Именовани чланови ЛАГ су из градске управе, образовних институција, здравствених служби у заједници и осталих локалних група (омладинске и невладине организације, савјета родитеља, рекреациона /спортска удружења породичне/омладинске службе, добротворне , културолошке и вјерске групе). ЛАГ има 25 чланова, укључујући именованог координатора ЛАГ и  замјеника.

Детаљније

Пројекат спречавања фактора здравствених ризика у Босни и Херцеговини


Институт за јавно здравство Републике Српске у периоду од фебруара до новембра 2018. године реализује активности у оквиру пројектних стубова „Израда и имплементација програма социјалне мобилизације за јачање капацитета локалних заједница“ и „Израда и имплементација програма образовања у локалној заједници за имплементацију превенције и вјештина здравог понашања“ који се дио Пројекта „Спречавање фактора здравствених ризика у БиХ“. У Републици Српској, фокус пројекта је смањивање четири фактора ризика за развој незаразних болести (конзумирање дувана, конзумирање алкохола, нездрав начин исхране и недовољна физичка активност) међу становништвом градова Зворник и Добој.

Детаљније