Oдржан први дио дводневне обуке у оквиру пројекта „Подршка дојењу кроз примарни ниво заштите у Републици Српској“, 12. 4 . 2022.


У ЈЗУ Институту за јавно здравство Републике Српске данас је одржан први дио дводневне обуке за докторе медицине и медицинске сестаре-техничаре, запослене у амбулантама породичне медицине Дома здравља Бањалука и консултативно-специјалистичким службама педијатрије и гинекологије у оквиру пројекта „Подршка дојењу кроз примарни ниво заштите у Републици Српској“.

Детаљније

Пружање подршке за имплементацију стандарда за акредитацију болница


На иницијативу UNICEF-а и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, а у циљу институционализације праксе примјене препорука UNICEF-а и Свјетске здравствене организације о доброј пракси дојења у породилиштима, Агенција за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Републике Српске је развила „Акредитационе стандарде за болнице пријатеље беба“. Ови стандарди су развијени на основу UNICEF-ових препорука о десет корака ка успјешном дојењу и као такви треба да створе окружење за примјену препорука за исхрану новорођенчета дојењем од самог рођења.

Детаљније

Јавни позив за унапређење здравља Рома, 2017.


Детаљније

Програм одвикавања од пушења


ИЈЗ РС носилац је активности Програма одвикавања од пушења дувана међу здравственим радницима у РС и Брчко дисктрикту који ће се до краја марта 2018. год. Проводити у РС, а у сарадњи са Канцеларијом Свјетске здравствене организације у БиХ и уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите РС. У Пројекту ће учествовати  осам домова здравља, и то домови здравља из Бањалуке, Бијељине, Добоја, Градишке, Источног Сарајева, Приједора, Зворника те Здравствени центар Брчко.

Детаљније

Увођење стандарда сигурности и квалитета у здравствене установе у приватном власништву у Републици Српској (БиХ)


Истраживање “Увођење стандарда сигурности и квалитета у здравствене установе у приватном власништву у Републици Српској (БиХ)” проводи се у периоду од јула 2015. до децембра 2017. године, уз подршку Алијансе за истраживање здравствене политике и система (Alliance for Health Policy and Systems Research), која дјелује у саставу Свјетске здравствене организације (World Health Organisation) и Института за јавно здравство.

Детаљније

Изградња капацитета медицинских сестара за подршку примјени сестринских стандардних оперативних процедура у здравственим установама


Центар за здравствени менаџмент Института за јавно здравство у периоду од маја 2016. до септембра 2017. године реализује пројектну активност „Изградња капацитета медицинских сестара за подршку примјени сестринских стандардних оперативних процедура у здравственим установама“ у склопу „Пројекта јачања сестринства у Босни и Херцеговини“ (PRoSes). Пројекат финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC).

Детаљније