Процес имунизације треба да буде настављен


Због ширења обољења COVID-19, узрокованог вирусом корона SARS-CoV-2, у Републици Српској предузет је велики број мјера с циљем смањења ширења вируса и смањења утицаја на здравствени систем, укључујући преусмјеравање здравствених ресурса на одговор на COVID-19.


У складу са препоруком СЗО, вакцинација према обавезном календару треба да се одржава све док мјере одговора на COVID-19 то допуштају.

Институт за јавно здравство Републике Српске (Институт) упутио је препоруке свим вакциналним центрима у Републици Српској да наставе процес имунизације уз обавезно поштовање препоручених мјера за превенцију инфекције COVID-19 у здравственим установама. Вакцинални центри треба да евидентирају сву дјецу уколико су пропустила вакцинацију, те да направе план за надокнаду пропуштених доза вакцина код те дјеце.

Институт овом приликом обавјештава све грађане да је окончан процес набавке вакцина које у овом тренутку недостају те да ће чим буду достављене Институту, бити и дистрибуисане вакциналним центрима у Републици Српској.

 

Припремила: Милка Мрђа, стр.сар. за односе с јавношћу у ИЈЗ РС
Број отварања: 3704
Датум објаве: 30.03.2020.