16 нових заражених вирусом корона у Републици Српској


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији, објављеног јуче у поподневним часовима, у Републици Српској лабораторијским анализама у Универзитетском клиничком центру Републике Српске регистровано је укупно 16 нових особа код којих је потврђен тест на присуство новог вируса корона.


Данас је укупно тестирано 50 особа. Ријеч је о десет женских особа и шест мушкараца. Шест жена је средње животне доби, двије млађе животне доби и двије старије животне доби.
Пет мушкараца је средње животне доби и један млађе.
Од данас укупно потврђених двије особе су у УКЦ Републике Српске, једна је у Општој болици у Приједору и једна у Болници Бијељина.
У Републици Српској до сада је потврђено 45 случајева позитивних на нови вирус корона. (Бањалука-34, Челинац-2, Лакташи-2, Србац-1, Прњавор-1, Рибник -1, Модрича-1, Козарска Дубица-1, Приједор-1, Бијељина-1). Од тих особа, седам се налази у болничкој, док су остале особе у кућној изолацији. Тренутно су у Републици Српској под здравственим надзором 9.850 особа које су допутовалa из подручја захваћених вирусом SARS-CoV-2.
Из здравственог надзора изашло је укупно 330 особа.
Број отварања: 4653
Датум објаве: 19.03.2020.