Сви тестирани у Институту за јавно здрaвство Републике Српске у протекла 24 часа су негативни на вирус корона; 7.3.2020.


Сви узорци, који су у протекла 24 часа тестирани на присуство вируса корона у Институту за јавно здравство Републике Српске су негативни. Од тих узорака, три су узета од блиских контаката пацијента из Челинца, дакле и они су негативни.


Још једном подсјећамо све грађане којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају мјера који им је одредио доктор. Кућна изолација подразумијева строги боравак у кући и ношење маске у просторији у којој борави да би се заштитили остали укућани.

Министарство здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске и Институт за јавно здравство Републике Српске наставиће да прате епидемиолошку ситуацију у Републици Српској када је ријеч о новом вирусу корона и редовно информишу јавност.

Апелујемо на грађане и медије да прате обраћања званичних институција у првом реду Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Института за јавно здарвство Републике Српске. Најновије информације се налазе на званичним интернет и фејсбук страницама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Института за јавно здравство Републике Српске.

Такође, апелујемо на грађане да се придржавају основних мјера хигијене као најбоље мјере превенције респираторних инфекција.

У Републици Српској, тренутно, вирусом корона заражене су три особе, док се под здравственим надзором у Републици Српској налази 221 особа.

 

Текст преузет са web странице Министарства здравља и социјaлне заштите Републике Српске
Број отварања: 3965
Датум објаве: 07.03.2020.