Одржана едукација за здравствене раднике у РС у вези са вирусом корона


Институт за јавно здравство Републике Српске у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске уз подршку Свјетске здравствене организације (СЗО) организовао је 26. и 27. фебруара 2020. у Бањалуци дводневну едукацију здравствених радника под називом ,, Едукација здравствених радника о појави и ширењу корона нове болести (COVID-19)“ намјењену специјалистима епидемиологије, али и специјалистима породичне медицине из свих домова здравља Републике Српске.


Циљ радионице је упознавање здравствених радника са свим неопходним мјерама и активностима које је потребно предузети у вези са надзором и контролом појаве  и ширења болести изазване новим вирусом корона(COVID-19). Здравственим радници су се имали прилику инфоримисати и са карактеристикама самог вируса, клиничком сликом и лијечењем ове болести као и са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској и свијету.

Радионицу су отврили помоћник министра здравља и социјалне заштите РС др Амела Лолић и в.д. директора Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић, а едукације су држали епидемиолози Института, инфектолози и микробилози са Универзитетког клиничког центра РС те представници Канцеларије Свјетске здравствене организације у БиХ.

 

Припремила: др Бранка Суботић, љекар у Служби епидемиологије ИЈЗ РС
Број отварања: 3052
Датум објаве: 02.03.2020.