Oдржан 4. тренинг на тему „Хуманитарне ванредне ситуације и масовна окупљања“


У Мароку је од 27.01-31.01. 2020. године одржан 4. тренинг на тему „Хуманитарне ванредне ситуације и масовна окупљања“ („Humanitarian emergencies and mass gatherings“) у организацији MediPIET организације.


Тренингу је у име Института за јавно здравство Републике Српске присуствовала др Тина Радојчић. Предавања и практичне вјежбе водили су представници MediPIET организације, представници Свјетске здравствене организације, представници Министарства здравља Марока. Полазници су били стални учесници MediPIET модула представници Албаније, Арменије, Грузије, Косова, Либана, Молдавије, Сјеверне Македоније, Палестине, Србије, Туниса и Украјине. Екстерни учесници су били представници Алжира, Републике Српске и Федерације БиХ, Јордана, Либије, Црне Горе и Марока, епидемиолози Израела и Турске и представници Министарства здравља Марока.

Одржана су предавања на тему прикупљања података у ванредним ситуацијама и спровођење студија и процјена ризика те на тему масовних окупљања и етике у масовним скуповима. Посљедњи дан је подразумјевао вјежбу на терену, употребу мобилних апликација за прикупљање података и мапирање на терену.

 

Припремила: др Тина Радојчић, љекар у Служби за епидемиологију у ИЈЗ РС
Број отварања: 788
Датум објаве: 07.02.2020.