Одржана радионица "Одговорно извјештавање о грипи" 16. септембра 2019. год.


У Бањалуци је 16. септембра одржана радионица за новинаре на тему „Одговорно извјештавање о грипи-грипа у медијима“ у оквиру пројекта „Јачање капацитета за надзор и одговор на авијарну и пандемијску инфлуенцу у БиХ“.


Циљ ове радионице био је упознати новинаре са принципима надзора над инфлуенцом у РС те размјена искустава медју здравственим и медијским професионалцима након окончане сезоне грипе 2018/2019. Разговарано је и о начинима како додатно унаприједити комуникацију, како медју новинарима и здравственим радницима тако и према нашим градјанима. Презентацијама свој рад у оквирима струке представили су др Нина Родић Вукмир начелница Службе за епидемиологију и Милка Мрђа стручни сарадник за односе с јавношћу у Институту за јавно здравство РС те Јелена Вујић службеник за односе с јавношћу Министарства здравља и социјалне заштите РС. Радионици је присуствовало 20 учесника.

Пројекат „Јачање капацитета за надзор и одговор на авијарну и пандемијску инфлуенцу у БиХ“је финансиран од стране Центра за контролу болести из Атланте (САД), а проводи га Институ за јавно здравство РС у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС.

 

Припремила: Милка Мрђа, ПР ИЈЗ РС
Број отварања: 1508
Датум објаве: 25.09.2019.