COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 19. 1. 2023. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 98 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен je код 14 особa.

Ради се о осам мушкарацa и шест жена, од којих су двије млађе, четири средње и осам старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, шест особа је из Бањалуке, по двије из Бијељине и Котор Вароша и по једна из Кнежева, Прњавора, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Бањалуке.

До сада je у Републици Српској потврђен 120.541 случaj вируса корона, а преминуло је укупно 6.609 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 452.145 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 43, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 23, а у осталим болницама 20. На респиратору су три особе (Универзитетски клинички центар Републике Српске 2 и Болница Добој једна особа).

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 2609
Датум објаве: 19.01.2023.