COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 12. 1. 2023. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 124 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен je код 13 особa.

Ради се о седам мушкарацa и шест жена, од којих су три млађе, седам средње и три старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, четири особе су из Бијељине, три из Лакташа, двије из Зворника и по једна из Бањалуке, Градишке, Добоја и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Модриче и Приједора.

До сада je у Републици Српској потврђено 120.487 случajева вируса корона, а преминуло је укупно 6.605 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 451.530 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 51, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 31, а у осталим болницама 20. На респиратору су три особе (Универзитетски клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 2543
Датум објаве: 12.01.2023.