COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 5. 1. 2023. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 108 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 13 особа.

 

Ради се о 7 мушкараца и 6 жена, од којих је 4 средње и 9 старије животне доби.


 

Према мјесту пребивалишта, пријављене су три особе из Бијељине, двије из Бањалуке, по једна из Градишке, Дервенте, Источне Илиџе, Лакташа, Лопара, Модриче, Прњавора и Теслића.

 

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја. Ради се о једном мушкарцу и двије жене, старије животне доби из Бањалуке, Мркоњић Града и Лакташа.

 

До сада је у Републици Српској потврђено 120.428 сучajева вируса корона, а преминуло је укупно 6.599 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

 

У Републици Српској, тестирано је укупно 450.999 особа.

 

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 57, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 33, а у осталим болницама 24. На респиратору је пет особа. Три у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и двије у ОБ Добој.

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 3061
Датум објаве: 05.01.2023.