COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 17. 11. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 88 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен je код 17 особa.

Ради се о девет мушкарацa и осам жена, од којих су три млађе, седам средње и седам старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, седам особа је из Бањалуке, по двије из Дервенте, Лакташа и Котор Вароша и по једна из Кнежева, Пала, Станара и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, средње животне, доби из Добоја.

До сада je у Републици Српској потврђенo 119.928 случajева вируса корона, а преминуло је  укупно 6.576 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 447.001 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 94, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 73, а у осталим болницама 21. На респиратору је шест особа. (Универзитетски клинички центар Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 2490
Датум објаве: 17.11.2022.