Поводом Свјетског дана хране у понедјељак 17. 10. 2022. од 10 часова одржаће се панел-конференција


ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске и Академија наука и умјетности Републике Српске, уз подршку WholeEUGrain организују панел-конференцију Свјетски дан хране, у понедјељак, 17. октобра 2022, Велика сала АНУРС-а са почетком у 10 часова.


Свјетски дан хране у Републици Српској обиљежава се од 2005. године у сарадњи са свим релевантним институцијама.

Ове године мото Свјетског дана хране је „Не заборавимо никога“, уз акценат на активности које су усмјерене на бољу производњу, бољу исхрану, боље животно окружење, бољи живот. Овај мото изабран је да укаже да је одрживи свијет, свијет у коме требамо да рачунамо на подршку свих и укључимо све - владе, приватни сектор, академска заједница и цивилно друштво морају да раде заједно и буду солидарни како би дали приоритет сигурности хране, миру и једнакости за све.

У складу са препорукама, Институт за јавно здравство и Академија наука и умјетности Републике Српске обиљежиће заједно Свјетски дан хране, мултисекторски, како би указали на значај правилног узгоја и избора хране, правилне исхране, унапређење исхране и физичке активности и превенцију ризичног понашања, као и стварање окружења које подржава здраве животне стилове.
Број отварања: 2120
Датум објаве: 12.10.2022.