COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 23. 9 . 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 84 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен je код 17 особa.

Ради се о осам мушкарацa и девет женa, од којих је пет млађе, шест средње и шест старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, девет особа је из Бањалуке, три из Бијељине и двије из Котор Вароша и Приједора и једна из Лакташа.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби, из Бањалуке.

До сада je у Републици Српској потврђенаo 118.939 случajева вируса корона, а преминулo je укупно 6.535 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 441.432 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 100, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у осталим болницама 42. На респиратору је пет особа (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске). 

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 3094
Датум објаве: 23.09.2022.