Међународни дан физичке активности 10. мај 2022. године


Свјетска здравствена организација (СЗО) је у циљу подизања свјести цјелокупне свјетске јавности о значају и важности редовне физичке активности у очувању и унапређењу доброг здравља и благостања дана 10. маја 2002. године покренула глобалну иницијативу за обиљежавање међународног дана физичке активности.


Тај дан је познат под слоганом „Кретањем до здравља“, а односи се на умјерену физичку активност без обзира на садржаје, мјесто и вријеме извођења. Циљна група је цјелокупна популација уважавајући све различитости у смислу узраста, пола, вјерске, расне, социјалне, економске и етичке припадности.

Поводом Међународног дана физичке активности који се обиљежава 10. маја, а у сусрет догађају који се организује у недељу 22. маја у Женеви у оквиру дана одржавања 75. Скупштине Свјетске здравствене организације желимо да вас подсјетимо и позовемо да активно учествујете и осјетите предности које нам физичка активност пружа.

22.05.2022. године на дан почетка одржавања 75. Скупштине Свјетске здравствене организације, Свјетска здравствена организација се придружује догађаја под називом „Хоцдајте: Изазов-Здравље за све“ - „Walk the Talk Walk the Take: The Health for All Challengeуказујући на значај здравих животних стилова и кретање. И Ви можете бити дио тог догађаја и учинити нешто за себе и друге, покренути се и размислити о својим животним стиловима.

Прихватите изазов: Здравље за све. Позовите породицу и пријатеље да се придруже забави! 22. маја или на дан изазова узмите (потпуно напуњен!) мобилни телефон и укључите своју апликацију. Пријавите се у апликацију Walk the Talk, сљедећи инструкције. У апликацији одаберите једну од двије понуђене удаљености од 3 км или 4,2 км. Одаберите људе које желите позвати на изазов, а који су на истој удаљености као и Ви. Имајте на уму, можете позвати на изазов само два друга судионика који су већ сами завршили изазов. Покрени аудио поруку и крените!

Уколико желите да се региструјете за догађај кликните за регистрацију:

https://www.njuko.net/wtt-2022/select_competition

За више информација контактирајте walkthetalk@who.int

https://www.who.int/news-room/events/detail/2022/05/22/default-calendar/who-to-host-3rd-edition-of-walk-the-talk-in-geneva

 

Припремила: доц. др Драгана Стојисављевић, супспецијалиста дијетотерапије у ИЈЗ РС
Број отварања: 2791
Датум објаве: 17.05.2022.