COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 29. 4. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 96 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 17 особa.

Ради се о четири мушкараца и 13 жена, од којих су три млађе, 10 средње и четири старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, седам особа је из Бањалуке, четири из Источног Сарајева и по једна из Бијењине, Добоја, Кнежева, Лакташа, Српца и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђенo 112.058 случajева вируса корона, а преминуло је укупно 6.360 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано je укупно 422.197 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 35, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 21, а у осталим болницама 14. На респиратору је пет пацијената (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске четири и у Болници Добој један).

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 4322
Датум објаве: 29.04.2022.