COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 21. 4. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 128 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 15 особa.

Ради се о шест мушкараца и девет жена, од којих су три млађе, седам средње и пет старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, седам особа је из Бањалуке, три из Источног Сарајева и по једна из Градишке, Пала, Приједора, Теслића и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о жени, старије животне доби из Дервенте.

До сада је у Републици Српској потврђено 111.957 случajева вируса корона, а преминуло је укупно 6.355 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 421.525 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 27, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске седам, а у осталим болницама 20. На респиратору су, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, двије особе. 

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 3628
Датум објаве: 21.04.2022.