COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 5. 4. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 120 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 10 особa.

Ради се о четири мушкарца и шест жена, од којих су двије млађе, четири средње и четири старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, четири особе су из Бањалуке и по једна из Добоја, Зворника, Источног Старог Града, Прњавора, Теслића и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о жени, старије животне доби из Градишке.

До сада je у Републици Српској потврђенo 111.808 случajeва вируса корона, а преминулo je укупно 6.345 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je укупно 419.747 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 40, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 18, а у осталим болницама 22. На респиратору су, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, двије особе. 

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 4078
Датум објаве: 05.04.2022.