COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 30. 3. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 163 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 13 особa.

Ради се о шест мушкарца и седам жена, од којих су три млађе, девет средње и једна старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, седам особа је из Бањалуке, двије из Требиња и по једна из Бијељине, Добоја, Лопара и Модриче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби, из Модриче.

До сада су у Републици Српској потврђена 111.734 случajа вируса корона, а преминулo je укупно 6.338 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 419.016 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 39, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 12, а у осталим болницама 27. На респиратору су, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, три особе. 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 4311
Датум објаве: 30.03.2022.