COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 25. 3. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 158 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 15 особа.

Ради се о 11 мушкараца и четири жене, од којих су четири млађе, шест средње и пет старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, четири особе су из Бањалуке, по двије из Бијељине, Дервенте, Добоја и Фоче и по једна особа је из Зворника, Пала и Петрова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су два смртна случаја. Ради се о мушкарцу и жени, старије животне доби, из Бањалуке и Билеће.

До сада је у Републици Српској потврђено 111.677 случajева вируса корона, а преминуло је  укупно 6.335 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирана је укупно 418.381 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 43, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 11, а у осталим болницама 33. На респиратору су три особе, двије у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, једна у осталим болницама.

 

Детаљније прочитајте овдје
Број отварања: 3938
Датум објаве: 25.03.2022.