COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 16. 3. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 179 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 23 особe.

Ради се о 16 мушкараца и седам жена, од којих је пет млађе, 13 средње и пет старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, осам особа је из Требиња, по четири из Бањалуке и Добоја и по једна из Бијењине, Гацка, Дервенте, Зворника, Новог Горажда, Петрова и Приједора.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја. Ради се о три мушкарца и једној жени, средње и старије животне доби, од којих су двије особе из Теслића и по једна Приједора и Бањалуке.

До сада je у Републици Српској потврђенo 111.536 случajeва вируса корона, а преминулo je укупно 6.319 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранe су je укупно 417.042 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 80, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 34, а у осталим болницама 46. На респиратору је 12 особа, седам у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, пет у осталим болницама.

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 2716
Датум објаве: 16.03.2022.