COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 11. 3. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 165 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 12 особa.

Ради се о осам мушкараца и четири, од којих је једна млађе, осам средње и три старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, три особе су из Бањалуке, и по једна из Бијељине, Вишеграда, Вукосавља, Градишке, Дервенте, Модриче, Пала, Српца и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја. Ради се о једном мушкарцу и двије жене, старије животне доби, из Добоја, Дервенте и Брода.

До сада je у Републици Српској потврђен 111.461 случaj вируса корона, а преминулo je укупно 6.309 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирана je укупно 416.331 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 102, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 32, а у осталим болницама 70. На респиратору је 13 особа, седам у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, шест у осталим болницама.

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 4896
Датум објаве: 11.03.2022.