COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској, 10. 3. 2022. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 196 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 18 особa.

Ради се о девет мушкараца и девет женa, од којих су три особе млађе, седам средње и осам старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, шест особа је из Бањалуке, четири из Бијељине, по двије из Градишке, Дервенте и Котор Вароша и по једна из Добоја и Петрова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја. Ради се о мушкарцу и жени, средње и старије животне доби, из Теслића.

До сада je у Републици Српској потврђенo 111.449 случajева вируса корона, а преминулo je укупно 6.306 особa код којe је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je укупно 416.166 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 108, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 34, а у осталим болницама 74. На респиратору је 14 особа, седам у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, седам у осталим болницама.

 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 4077
Датум објаве: 10.03.2022.