Обавјештење


Сви грађани у Републици Српској, који су вакцинисани против COVID-19 са двије дозе вакцине Спутњик В, могу да приме бустер дозу Спутник В (комонента I) пет мјесеци након друге дозе. Ова вакцина је на располагању у домовима здравља, УКЦ Републике Српске, Институту за јавно здравство Републике Српске и регионалним центрима Института. С обзиром на количине вакцине Спутник В (комонента I) са којима располажемо, препоручујемо да се ова вакцинација обави најкасније до 30. новембра 2021. код свих особа код којих је прошло пет мјесеци од друге дозе.


Особе које се још нису вакцинисале против COVID-19 и желе да приме прву дозу вакцине Спутник В, позивамо да се обрате на најближи пункт за вакцинацију. Такође, и друга компонента Спутник В вакцине је на располагању и она се даје 21 дан након прве дозе.

С обзиром да улазимо у период интензивног ширења респираторних инфекција, те да је број заражених вирусом корона у порасту, позивамо све грађане да се вакцинишу против COVID-19 како би заштитили своје и здравље својих најближих.

 
Број отварања: 1400
Датум објаве: 10.11.2021.