У Институту вакцинисани радници из угоститељског сектора у Бањалуци, 29. 8. 2021.


У Институту за јавно здравсто Републике Српске, у Бањалуци, данас су без претходног заказивања вакцинисани радници из области угоститељства. Заинтересованима су биле доступне све вакцине којима се врши процес имунизације у Републици Српској.


Предсједник Удружења послодаваца туризма и угоститељства "Хорека“ Далибор Шајић изјавио је да је иза нас остао веома тежак период за угоститеље и да је једно од рјешења вакцинација. Овим начином покушавамо подићи свијест код наших грађана, али и послодаваца, да се у што већем броју вакцинишу чиме бисмо могли створити бољи амбијент у случају погоршања епидемиолошке ситуације изјавио је Шајић и додао да се на овакав начин смањује и притисак на медицински сектор, школство и привреду у Српској.

Директор Института Бранислав Зељковић захвалио је удружењу ХОРЕКА, Унији послодаваца и Привредној комори Републике Српске што су препознали значај  вакцинације. Очекујемо да ће до краја радног дана бити вакцинисано више од 300 особа из угоститељског и свих осталих сектора у оквиру ове дјелатности, рекао је Зељковић новинарима и нагласио да број данас вакцинисаних представља велики значај, ако се уме у обзир да су у претходном периоду угоститељи били највише погођени епидемиолошким мјерама. Истакао је да је, због тренутног погоршања епидемиолошке ситуације, циљ да сви грађани у Српској препознају значај вакцинације и што прије се вакцинишу.

У току сљедеће седмице, оваква слична акција требало би да буде организована и у Требињу, Бијељини и Источном Сарајеву.

 
Број отварања: 4037
Датум објаве: 29.08.2021.