Вакцинисани радници привредног друштва "Бинис бетон" из Бањалуке


Директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић присуствовао је данас вакцинацији више од 40 радника привредног друштва "Бинис бетон" из Бањалуке коју је организовала Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Заводом за медицину рада и спорта. 


Том приликом Зељковић је позвао све грађане Републике Српске да се вакцинишу против вируса корона и да поштују епидемиолошке мјере, јер је то приоритет у борби против ове болести.
Он је изразио захвалност свим привредним субјектима који су исказали интересовање за вакцинацију својих радника и препознали значај вакцинације у овом периоду.

Истакао је да се још са сигурношћу не може тврдити да је у Републици Српској присутан делта сој вируса корона. У наредном периоду урадићемо секвенционирање узорака лица који имају одређену специфичну клиничку слику и након тога имаћемо више података о могућностима присуства делта соја вируса корона.

Он је нагласио да епидемиолошке мјере које су сада на снази у Републици Српској имају за циљ заштиту грађана од делта соја вируса корона. Нажалост, на дневном нивоу имамо повећање броја нових заражених вирусом корона и то представља један од знакова упозорења да на што бржи и ефикаснији начин морамо извршити процес вакцинације на читавом простору Републике Српске, истакао је Зељковић. Према његовим ријечима, лица која су вакцинисана могу бити заражена вирусом корона у проценту статистичке грешке, али неће развити тежу клиничку слику.

Портпарол Привредне коморе Републике Српске Владимир Благојевић рекао је да је Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Институтом за јавно здравство Републике Српске и Заводом за медицину рада и спорта Републике Српске наставила са организацијом колективне вакцинације радника у привреди Републике Српске.
Број отварања: 4742
Датум објаве: 13.08.2021.