У Институту данас вакцинисано 48 спортиста и спортских радникa


У Институту за јавно здравство Републике Српске у Бањалуци данас је против вируса корона вакцинисано 48 спортиста и спортских радника рукометних клубова "Слога" из Добоја, "Козара" из Козарске Дубице и "Борац" из Бањалуке.Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић захвалио је Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске које је препознало значај вакцинације спортских радника и спортиста и свих учесника у спортској организацији. На овај начин позивамо још једном све спортисте, али и све грађане Републике Српске да препознају значај вакцинације, нарочито у овом периоду када можемо искористити повољну епидемиолошку ситуацију да би подигли проценат вакцинисаних, рекао је Зељковић новинарима у Бањалуци. Зељковић је навео да је у Српској прву дозу вакцине примило више од 250.000 лица, а другу више од 159.000.
Он је напоменуо да се седмично вакцинише између 4.500 и 5.000 лица, да би желио да су ти бројеви много већи, те да заинтересованост грађана у овом тренутку диктира процес вакцинације. Зељковић је истакао да Српска располаже довољним количинама вакцина, те додао да је у Републику Српску стигло око милион вакцина када се узму у обзир директне набавке и донације, али и набавке које су прошле кроз ЕУ механизам.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Марио Ђуран рекао је новинарима да је Министарство прије петнаестак дана кренуло у интензивнију активност на вакцинацији спортиста, спортских радника и пратећег особља, клубова и спортских савеза. Данас овдје имамо представнике из три рукометна клуба и два судијска удружења и мени је задовољство што су се спортисти одазвали оваквим догађајима, рекао је Ђуран. Он је навео да ће се овакве активности у наставити у сарадњи са другим спортским савезима, те да ће већ за два до три дана бити један овакав догађај и у Требињу.

Капитен Рукометног клуба "Слога" Пеђа Дејановић, који је примио "Фајзерову" вакцину, захвалио је ресорном министарству што је обезбједило спортистима да се на овај начин заштите. 
Број отварања: 4506
Датум објаве: 09.08.2021.