Директор Института о случају у Дому здравлја у Добоју, 4. 8. 2021.


Директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић изјавио је данас новинарима у Бањалуци, коментаришући догађај који се десио у Дому здравља у Добоју, да је екипа из регионалног центра Института у Добоју изашла на терен да утврди шта се тачно десило, те да је прелиминарни извјештај у току припреме.


Додао је да ће особе којима је грешком умјесто вакцине Синопхарм дата вакцина против грипа, моћи примити вакцине против короне за 15 до мјесец дана.

Додао је да ће о овом случају бити обавјештено Министарство здравља и социјалне заштите РС те да ће на терен ће изаћи и инспектори Републичке инспекције да утврди шта се десило приликом процеса вакцинације, на који начин и зашто је употребљена вакцина против грипа, казао је Зељковић.

Додао је да нажалост постоји простор да се десе овакве грешке, али да се тај простор мора смањити. Установићемо тачно шта се десило, на који начин и оно што је најбитније да сачувамо здравље тих особа, нагласио је Зељковић и додао да се прати здравствено стање тих особа и да оне у овом тренутку немају никакве посљедице након апликације вакцине против грипе, рекао је Зељковић.
Број отварања: 4106
Датум објаве: 04.08.2021.