У Институту за јавно здравство организована вакцинација спортиста и спортских радника бањалучке регије


У просторијама Института за јавно здравство Републике Српске данас је организована вакцинација спортиста и спортских радника бањалучке регије, а вакцинацији је присуствовала и министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Соња Давидовић.


Директор Института, Бранислав Зељковић истакао је да је љетна пауза идеално вријеме за вакцинацију спортиста, те захвалио Министарству породице, омладине и спорта Српске што су одговорно приступили томе да организују сва спортска удружења и клубове како би приступили процесу вакцинације.

 Према његовим ријечима, у овом тренутку се у свијету биљежи пораст броја новозаражених, зато је изузетно битно да у периоду повољне епидемиолошке ситуације, у којој се ми тренутно налазимо, обавимо вакцинацију оних категорија које имају повећан социјални контакт међу којима су спортисти.

Директор је истакао да се налазимо на добром путу. Брзину повећавамо свакодневно и циљ нам је да до краја јесени имамо проценат од 50 одсто вакцинисаних. Имамо довољно вакцина, остаје само да грађани буду заинтересовани, посебно млађе категорије од 18 до 25 година, који за сада најтеже приступају вакцинацији.

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић изразила је задовољство што је велики број спортиста показао интересовање за вакцинацију и нагласила да ће сљедеће седмице спортисти бити вакцинисани и у осталим регијама у Српској.

"Свима нам је стало да задржимо повољну епидемиолошку ситуацију и да не дођемо у ситуацију коју смо имали прошле године када су биле онемогућене спортске активности и манифестације", рекла је Давидовићева.

Она је нагласила да Република Српска има довољан број вакцина, те је апеловала на грађане да се вакцинишу, те да искористе дане "отворених врата" када могу да се вакцинишу без претходног заказивања термина. Према њеним ријечима у наредном периоду биће организована и вакцинација представника омладинских организација.

Директор Рукометног клуба "Борац" из Бањалуке, Владимир Бранковић, рекао је да је органозована вакцинација спортиста лијеп гест ресорног министарства.

                     
Број отварања: 1295
Датум објаве: 23.07.2021.