Вакцинисана група запослених у Министарству унутрашњих послова Републике Српске


У Институту за јавно здравство Републике Српске вакцином произвођача Фајзер вакцинисана група запослених у Министарству унутрашњих послова Републике Српске

Вакцинацији просвјетних радника присуствовали су директор Института Бранислав Зељковић и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.


Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је да Институт наставља процес вакцинације, прије свега у институцијама од јавног значаја као што је МУП.

Са задовољством вакцинишемо наше колеге из МУП-а широм Републике Српске и циљ нам је да у што краћем периоду обухватимо што већи број колега из те институције, јер нам је циљ да јесен дочекамо што мирније, што се тиче епидемиолошке ситуације

Он је нагласио да је у складу са повољном епидемиолошком ситуацијом потребно максимално да се убрза вакцинација у свим сферама, што се тиче броја лица која се вакцинишу како на дневном, тако и на седмичном нивоу.

У овом тренутку имамо довољне количине вакцина. Позивамо све грађане да што прије приступе процесу вакцинације. Имају право избора, вакцинација је добровољна и бесплатна и, што је најважније, представља најбољи начин за борбу против вируса корона заједно са поштовањем епидемиолошких мјера.

Директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић рекао је да је до сада вакцинисано 1.870 припадника полиције, али да то није коначан број, јер се добар дио њих вакцинисао у Србији. Изразио је наду да се неће стати на овом броју и да ће бити знатно већи број припадника полиције који ће доћи да се вакцинишу.

Он је констатовао да је набољи начин да се што мирније уђе у период јесени и зиме да се постигне што већа имунизација, нагласивши да је једини тренутни могући начин за то процес вакцинације.

 

                

 

 

 

 

 
Број отварања: 3979
Датум објаве: 22.07.2021.