Трећа фаза вакцинације почела вакцинацијом медијских радника


У Републици Српској данас је вакцинацијом прве групе од 30 медијских радника почела трећа фаза вакцинације против ковида 19. За вакцинацију против вируса корона укупно је пријављено око 640 новинара, сниматеља и фотографа из Републике Српске. Приоритет ће бити медијски радници који свакодневно извјештавају са терена, посебно из области здравства.


Директо Института Бранислав Зељковић је најавио да ће у понедјељак, 24. маја, почети вакцинација припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске. И даље остаје приоритет фаза два вакцинације која се односи на особе старије од 65 година и млађе са више хроничних болести.

Др Јела Аћимовић, епидемиолог у Институту подсјетила је да новинари од почетка прате цијелу епидемију и извјештавају са терена. Ниједна фаза још није готова и даље се пријављују медицински радници и грађани старији од 65 година. Како ни остало становништво не би предуго чекало, одлучили смо да започнемо трећу фазу.

Навела је да је Република Српска до сада обезбиједила 268.432 дозе вакцине против вируса корона, од чега је око 155.000 из директне набавке.

Докторка је казала да у овом моменту тече вакцинација са вакцинама три произвођача, а од понедјељка креће имунизација и Фајзер вакцином.

У Републици Српској до сада је вакцинисано 28.000 људи. Само прву дозу примило је 59.000 грађана.

    
Број отварања: 4257
Датум објаве: 21.05.2021.