У Институту настављена вакцинација родитеља дјеце са сметњама у развоју, 23.3.2021.


У Институту за јавно здравство Републике Српске данас је настављена вакцинација родитеља дјеце са потешкоћама у развоју и хроничним обољењима. Др Јела Аћимовић изјавила је новинарима да је до данас за ову вакцинацију пријављено око 120 породица, а очекујемо да ће око 200 људи бити вакцинисано у оквиру овог сегмента.


Она је додала да вакцинација у Институту иде својим током, те да су вакцинисани здравствени радници приватних здравствених установа, а у току је вакцинација стоматолога и фармацеута.

У овом моменту вакцинисано је више од 50 одсто запослених у свим здравственим установама Републике Српске, навела је Аћимовићева. Она је рекла да је Институт задовољан интересовањем који грађани показују за вакцинацију, истичући да је у првих пет дана више од 22.000 људи пријављено за вакцинацију из категорије грађана старијих од 65 година.

За сада је одзив за вакцинацију добар. Ми очекујемо наредне испоруке вакцина. Неке општине у Српској кренуле су у масовну вакцинацију, а у некима је у току припрема за то, додала је Аћимовићева.

Родитељи дјеце са посебним потребама, који су се обратили новинарима Боран Плавшић и Перо Пушић, који су данас примили вакцину "спутњик ве", препоручили су свима који имају прилику да приме вакцину и тако заштите себе и своје најближе од вируса корона
Број отварања: 1019
Датум објаве: 23.03.2021.