ЕУ донирала Институту личну заштитну опрему


Шеф канцеларије Делегације ЕУ у Бањалуци Стефано Донати уручио је директору Института за јавно здравство Републике Српске Браниславу Зељковићу личну заштитну опрему маске и одијела у вриједности 192.931 КМ.
Опрема садржи 412.500 хируршких маски, 41.250 заштитних "ФФП2" маски и 18.720 заштитних одијела.Директор Института Бранислав Зељковић нагласио је значај дониране опреме, која ће, како је рекао, допринијети већој заштити медицинских радника у борби против вируса корона. Ова опрема ће имати значај у периоду припреме здравствених радника за вакцинацију. Опрема ће бити распоређена према здравственим установама у складу са њиховим потребама, рекао је Зељковић у Бањалуци.

Он је захвалио ЕУ за великодушну донацију, као и цијелој здравственој јавности за разумијевање за Републику Српску, када је ријеч о донацијама личне заштитне опреме, која ће бити искориштена у здравственим установама.

Шеф канцеларије Делегације ЕУ у Бањалуци Стефано Донати рекао је да је циљ да се здравствени радници адекватно заштите на радним мјестима, те изразио задовољство што је био у прилици да Институту у Бањалуци уручи ову значајну опрему. Он је навео да је ЕУ до данас донирала Републици Српској заштитну медицинску опрему вриједну око 1,9 милиона евра. Прошло је већ годину дана од појаве пандемије вируса корона, али, нажалост, још нисмо изашли из те ситуације и пандемија је утицала на животе људи у цијелом свијету, те ћемо заједнички наставити да се боримо против ње, истакао је Донати.
Број отварања: 694
Датум објаве: 27.01.2021.