Институту уручено одликовање "Орден Његоша Првог реда"


Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић одликовала је данас поводом 9. јануара – Дана Републике Српске Орденом Његоша првог реда Цвијановићева је одликовала Институт за јавно здравство Републике Српске, Фонд здравственог осигурања Републике Српске и Републичку управу цивилне заштите.


Оредном заставе Републике Српске са златним вијенцем Универзитетски клинички центар Републике Српске. Цвијановићева је Орденом заставе са сребрним вијенцем одликовала болнице у Републици Српској.

Одликоване су болнице "Свети Врачеви" у Бијељини, "Свети апостол Лука" у Добоју, "Србија" у Источном Сарајеву, "Др Младен Стојановић" у Приједору, Универзитетску болницу у Фочи, те болнице у Требињу, Градишци, Невесињу и Зворнику.

Предсједник Републике одликовала је Медаљом заслуга за народ свих 55 домова здравља у Републици Српској.


Оредом крст милосрђа, за изузетне заслуге и допринос у организовању и пружању медицинске помоћи, спашавању људских живота и улагања херојских напора у борби против пандемије изазване вирусом корона, предсједник Републике Српске постхумно је одликовала примаријус доктора Драгана Војводића, доктора медицине Марка Пекију, лабораторијског техничара Владимирку Мирнић и генералног секретара Црвеног крста Републике Српске Ђоку Михајловића.

Др Драган Војводић обављао је своју дужност у Клиници за унутрашње болести УКЦ-а, др Марко Пекија у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране, док је Владмирка Мирнић била запослена у Заводу за лабораторијску дијагностику УКЦ-а.
Број отварања: 839
Датум објаве: 09.01.2021.