Европска комисија уручила Институту вриједну донацију


Институту за јавно здравство Републике Српске данас је у Бањалуци уручена донација ЕУ у вриједности од око 185.000 евра. Ријеч је о личној заштитној опреми која се састоји од заштитних рукавица и мантила, те назувица, а која је набављена путем УНДП-ја.Донацију су уручили вршилац дужности шефа Регионалне канцеларије ЕУ у Бањалуци Наташа Малинић и будући шеф ове канцеларије Стефано Донати.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је Срни да је донација веома значајна, јер је ријеч о великој количини заштитних рукавица, које су добродошле у здравственим установама Српске због повећаног броја лица позитивних на вирус корона. Према његовим ријечима, веома значајна је и донација мантила који ће бити искориштени управо у сегменту збрињавања пацијената који су позитивни на вирус корона и који су развили већ одређену клиничку слику.

Он је захвалио ЕУ и УНДП-у који су у претходном периоду обезбјеђивали опрему, те је изразио наду да ће то бити настављено и у наредно периоду.

Очекује се да опрема у наредном периоду буде дистрибуисана у здравствене установе у Републици Српској којима је неопходна, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, рекао је Зељковић и додао да је у том смислу Институт за јавно здравство на располагању.
 

 Број отварања: 2899
Датум објаве: 25.11.2020.