У Теслићу се одржава дводневни стручни састанак епидемиолога, 21.10.2020.


У Теслићу се данас и сутра одржава дводневни стручни састанак епидемиолога којем присуствују сви епидемиолози и из домова здравља у Републици Српској. Циљ овог састанка је размјена информација те унапређење и, евентуално, побољшање мјера које су тренутно на снази.


Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић истакао је тим поводом да је овај састанак прилика да од колега са терена директно чујемо са којим проблемима се сусрећу у својим локалним заједницама, њихове препоруке како би нешто могло да се уради, побољша.

Представник Свјетске здравствене организације у БиХ Борис Ребац изјавио је да је СЗО препознала важност јавног здравства и епидемиогије у контроли пандемије ковид-19 и глобално и локлано. Порука СЗО је да не симјемо сад посустати, јер то значи да би вирус могао да направи велику штету установама и институцијама здравственог система РС.

Епидемиолог у Институту др Јелена Ђаковић Девић истакла је да је овај састанак прилика да се размотри тренутна епидемиолошка ситуација, да се ревидирају све епидемиолошке мјере које су на знази и да видимо да ли имамо простора за побољшање или одредјене промјене неких мјера.

Састанак је организовао Институт за јавно здравство Републике српске у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС и Канцеларије СЗО-а у БиХ.

 
Број отварања: 1329
Датум објаве: 21.10.2020.