Изјава директора Института Бранислава Зељковића у вези са докторима у Институту који су заражени вирусом корона, 16.8.2020.


Директор Института Бранислав Зељковић изјавио је данас новинарима да су на вирус корона позитивна три доктора Института за јавно здравство РС, два специјалиста епидемиологије и један специјализант. Додао је да су сви у изолацији и да се осјећају добро.


Остали запослени који су били у контакту са љекарима су тестирани и негативни су и, такође, се налазе у изолацији, навео је Зељковић и додао да се ово никако неће одразити на рад Института јер имају довољне капацитете радника. Институт ће и даље наставити да врши надзор над епидемиолошком ситуацијом, да креира препоруке, да помаже свим колегама на терену, прије свега колегама из примарног и секундарног нивоа здравствене заштите, али прије свих, грађанима Републике Српске.

Директор Института апеловао је на медије да буду опрезни приликом извјештавања, да не објављују непривјерене информације, наводећи да су он и његове колеге доступне 24 часа.

Не постоји ниједан разлог за медијске написе о катастрофалном стању у Институту зато што има позитивних, нагласио је Зељковић.

Он је истакао да Институт не прави изузетке ни под којим условима, без обзира о коме се ради, да ли је то особа из Института, љекар, техницар или било ко други. Институт има једнаке мјере према свим грађанима Републике Српске, закључио је Зељковић

 Број отварања: 1609
Датум објаве: 16.09.2020.