Примопредаја донације 11 тона заштитне медицинске опреме од стране Свјетске здравствене организације


У Институту за јавно здравство Републике данас је извршена примопредаја 11 тона заштитне медицинске опреме, донације Свјетске здравствене организације, која ће бити дистрибуисана здравственим установама у Републици Српској. Ријеч је о донацији визира, хируршких и ФФП2 маски, заштитних одијела и заштитних наочара, односно опреми коју користе здравствени радници приликом пружања здравствене заштите обољелима од COVID-19 или особама које су суспектне на нови вирус корона.

У донираној опреми налази се 92.000 визира, 460.000 хируршких маски, 13.000 заштитних одијела, 4.400 заштитних наочара и 130.000 ФФП2 маски.

Примопредаји заштитне медицинске опреме у ЈЗУ Институту за јавно здравство Републике Српске, присуствовао је В. д. директора ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске др Ален Шеранић и шеф канцеларије Свјетске здравствене организације у Босни и Херцеговини др Виктор Олсавшки.

Министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике  Српске др Ален Шеранић захвалио је СЗО и њеној канцеларији у БиХ на вриједној донацији која ће бити распоређена у све здравствене установе у Републици Српској.

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић истакао је да је ријеч о вриједној опеми која ће омогућити да здравствени радници буду заштићени приликом рада са пацијентима који су позитивни на вирус корона.

Приликом примопредаје донације шеф Канцеларије Свјетске здравствене организације у БиХ, др Виктор Олсавшки рекао је да ће ова опрема бити од користи здравственим радницима у Републици Српској, те је овом приликом апеловао на грађане Републике Српске да се придржавају препоручених мјера заштите.

 

         

 

 
Број отварања: 3581
Датум објаве: 28.07.2020.