Одржана радионица на тему "Програм имунизације у Републици Српској"


У Институту за јавно здравство Републике Српске је, 17. и 18. фебруара 2016. године, одржана дводневна радионица под називом „Програм имунизације у Републици Српској“.


Циљ радионице је био да се изнесу новости везане за процес имунизације. Између осталог, изнесена су искуства и ставови у вези са сузбијањем полиомијелитиса у недавним епидемијама у Украјини и Израелу, глобални трендови везано за производњу, потражњу и сигурност вакцина, чињенице везане за контролу квалитета вакцина у Републици Српској, обухват вакцинације и недавне епидемије вакцинама превентабилних болести, будуће измјене у програму вакцинације и значај надзора над акутном флакцидном парализом. Такође, представљен је и акциони план за унапређење програма имунизације у Републици Српској.

У раду радионице учествовали су представници Свјетске здравствене организације, УНИЦЕФ-а, Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Института за јавно здравство Републике Српске, Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, Фонда здравственог осигурања Републике Српске, чланови Експертске комисије за праћење нежељених догађаја након имунизације Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске те педијатри и епидемиолози домова здравља Републике Српске.

Радионицу су заједно организовали Институт за јавно здравство и УНИЦЕФ, уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.
Број отварања: 5689
Датум објаве: 19.02.2016.