COVID-19: Епидемиолошка ситуација у РС и свијету, 28.6.2020. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 280  лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 40 особa у Републици Српској. Ради се о 10 мушких и 30 женских особe, од којих је шест млађе, 30 средње и четири особе старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, 14 особа је из Љубиња, 13 из Билеће, три из Лакташа, по двије из Приједора и Мркоњић Града и по једно из Бањалуке, Козарске Дубице, Требиња, Источне Илиџе, Новог Града и Теслића.

Већина новозаражених су радници фабрике за прераду рибе код Стоца у Федерацији БиХ. Хигијенско епидемиолошке службе домова здравља Љубиње и Билећа, у сарадњи са Регионалним центром Института за јавно здравство РС из Требиња, предузимају све неопходне епидемиолошке мјере на сузбијању ширења вируса.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су и два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о два мушкарца, средње и старије животне доби из Теслића и Приједора, са удружениим обољењима.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.201 случај вируса корона, а преминулo је укупно 124 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.315 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 36.374 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 131, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 46, а у општим болницама 85.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 177.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2.309 особa, а надзор је завршен код 36.677 особа.

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 3286
Датум објаве: 28.06.2020.