COVID-19: Епидемиолошка ситуација у РС и свијету, 28.5.2020. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Служби за микробиологију Болнице Св. Врачеви у Бијељини и извршено је тестирање 479 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код девет особа у Републици Српској. Ради се о шест мушких и три женске особе, од којих су три млађе, пет средње и једна старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, троје је из Бањалуке, двоје из Теслића и по једно из Мркоњић Града, Дервенте, Модриче и Добоја. До сада је у Републици Српској потврђено 1.383 случаја вируса корона, а преминулo је 110 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о једном мушкарцу и жени, средње и старије животне доби из Бањалуке, са хроничним удруженим обољењима.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 833 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 25.737 особа.

Укупан број хоспитализованих је 114, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 41, а у општим болницама 73. На Одјељењу COVID 19 УКЦ-а РС хоспитализовано је 18 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијента. 

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 132.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2.590 особа, а надзор је завршен код 32.464 особа. 

Детаљније прочитајте овдје.
Број отварања: 3734
Датум објаве: 28.05.2020.