COVID-19: Епидемиолошка ситуација у РС и свијету, 26.5.2020. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Служби за микробиологију Болнице Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 213 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код седам особа у Републици Српској. Ради се о четири мушке и три женске особе, од који је једна млађе, двије средње и четири особе старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, четири особе су из Бањалуке, двије из Котор Вароша и једна из Новог Града. До сада је у Републици Српској потврђено 1.371 случај вируса корона, а преминулo је 107 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У посљедња 24 часа Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о три мушкарца, старије животне доби из Бањалуке, Козарске Дубице и Кнежева који су имали више хроничних удружених обољења.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 791 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 24.841 особа.

Укупан број хоспитализованих особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство вируса корона у Републици Српској је 140, на Универзитетско клиничком центру Републике Српске 53, а у општим болницама 87 пацијенатаНа Одјељењу COVID 19 УКЦ-а РС хоспитализовано је 24 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијента. 

Укупан број особа код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију у Републици Српској је 142.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 2.769 особа, а надзор је завршен код 32.179 особа. 

Детаљније прoчитајте овдје.
Број отварања: 3389
Датум објаве: 26.05.2020.