COVID-19: Епидемиолошка ситуација у РС и свијету, 25.5.2020. у 9 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 194 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код пет особа у Републици Српској. Ријеч је о једној мушкој особи која је средње животне доби и четири женске особе, од којих су три средње и једна старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, по једна особа је из Бањалуке, Теслића, Рибника, Котор Вароши и Прњавора.


У посљедња 24 часа Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Преминуле пацијенте пријавили су Универзитетски клинички центар Републике Српске (пацијент из Приједора) и Болница Приједор.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.364 случаја вируса корона, укупно су  преминуле 104 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, до сада се опоравило 768 особа.

Опширније прочитајте овдје.

 Број отварања: 3867
Датум објаве: 25.05.2020.